סרטון תדמית
סרטון תדמית – ההווה והעתיד של הפרסום העולמי
בעבור אלפי חברות ועסקים בישראל, מציאות הפרסום של העשור השני בשנות האלפיים טובה מאי פעם. אם עד לפני שנים אחדות נתקעו בעלי העסקים הקטנים והבינוניים בין פרסום יקר מדי (טלוויזיה, עיתונות ארצית) לכזה שאינו אפקטיבי במיוחד (רדיו מקומי, עיתונות מקומית), הרי שכיום, עידן האינטרנט והרשתות החברתיות, מאפשר לייצר פרסום יעיל, ממוקד ולא יקר. או בשתי מילים – סרטון תדמית.
עם כל הכבוד לפוסטים בפייסבוק, באנרים קופצים ושכנוע של מלכת היופי בדימוס לעלות לאינסטגרם תמונה עם צמיד יהלומים מחנות תכשיטים מסוימת במיוחד, כל אלו ואחרים הם רק שחקני המשנה בהצגה. התפקיד המרכזי שמור לאותו סרטון תדמית שמצליחים לעשות בדקה וקצת מה שאמצעים אחרים לא מצליחים לעשות בשבוע.
מהו סרטון תדמית?
לאלו שטרם נחשפו לתופעה, נספר שמדובר בסרט קצר המופק על ידי חברה העוסקת בתחום, ובבסיסו מידע רלוונטי על החברה ומוצריה/השירותים שהיא מעניקה. מרבית הסרטונים מכילים אלמנטים נוספים, כמו עלילה משעשעת, הצגת יתרונות על פני מתחרים, ראיונות רקע, הנעה לפעולה ועוד. את סרטי התדמית ניתן לחלק לכאלו המורכבים מצילום וידאו (הרוב המכריע), בעוד אחרים מסתפקים בתמונות סטילס רצות. הצלחת הקונספט נותרה ללא מחלוקת. כמובן שיש סרטונים רבים שלא מצליחים למנף את ביצועי החברה מסיבות כאלו ואחרות, אבל בגדול, הוכח כי עבודה נכונה והפקה מקצועית, ראויה ומדויקת, מביאה לתוצאות נפלאות.
דרכים ליצירת סרטון תדמית איכותי
אז כיצד תצליחו לייצר את אותה הפקה מקצועית? ובכן, הדרך לנכון עוברת דרך המוטעה. לכן הכנו עבורכם רשימה קצרה של מה לא לעשות בסרטון התדמית שלכם:
• לבקש מהאחיין שלכם שהפיק פעם סרטון לבת מצווה של אחותו לערוך עבורכם את העניין. אגב, סביר להניח שהוא יצליח. תכונות ליצירת סרטונים לא חסרות באינטרנט, ורובן פשוטות לתפעול. אך הסבירות לסרטון מקצועי, איך נאמר, נמוכה מים המלח.
• לייגע את הצופה בהיסטוריה וברקע של העסק. בינינו, לאף אחד לא אכפת מזה חוץ מאשר לכם. תחשבו על הסרטון כמו "ספיד דייט" עסקי – יש לכם פחות משתי דקות לעניין את הצד השני ולגרום לו לבחור דווקא בכם. Go!
• להיראות ולהישמע כמו כולם. אמנם לא צריך להתבלט בצורה מאולצת, אבל אם יומיים לאחר צפייה בסרטון לא יידע הצופה להבדיל ביניכם למתחרים שלכם, כנראה שאיפה שהוא בדרך טעיתם.
• לדבר ב"שפה" שלא מתאימה לקהל היעד שלכם. טעות נפוצה שנובעת, בראש ובראשונה, מהיעדר מחקר שוק רציני לגבי מי אותו קהל היעד שלכם. לדוגמא, אם החברה שלכם משווקת משחקי מחשב ותדברו בסרטון בשפה גבוהה וספרותית, אזי נכשלתם ביצירת שפה משותפת עם הלקוח.
• לגעת בעצבים רגישים. זכרו שאמנם זה העסק שלכם, אבל הפצת הסרטון פותחת אותו לקהלים רבים ומשתנים. הומור זה נחמד ואפילו מומלץ, אבל אל תעלו ללעג קבוצות אוכלוסייה שונות.
סרטון תדמית – הפנים של ההצלחה
קליפ 2
אפשר לכתוב מה שרוצים אפשר לכתוב מה שרוצים אפשר לכתוב מה שרוצים .
קליפ 2
אפשר לכתוב מה שרוצים אפשר לכתוב מה שרוצים אפשר לכתוב מה שרוצים .
קליפ 2
אפשר לכתוב מה שרוצים אפשר לכתוב מה שרוצים אפשר לכתוב מה שרוצים .